Jūsų pirkinių krepšelis tuščias!
Profesionalūs peiliai ir pjaustymo lentelės – efektyvumas, higiena ir saugumas
Profesionalioje virtuvėje kokybiški įrankiai – darbo efektyvumo pagrindas. Tinkamai parinkti peiliai ir lentelės užtikrina aukštą efektyvumą, higienos standartų laikymąsi, darbuotojų saugumą ir atitiktį HACCP.
Peilių tipai ir paskirtis
Virėjo peilis – universalus, tinka daržovėms, mėsai, žalumynams
Filė peilis – plonas, lankstus, skirtas žuvies/mėsos ruošimui
Santoku ir universalūs peiliai – greitam daržovių ir lengvam mėsai
Duonos ir konditerijos peiliai – dantyti, kad nepažeistų produktų
Kapokliai ir sunkūs peiliai – kaulams ir didelėms dalims
Daržovių peiliai – maži, tikslūs, patogūs
Pjaustymo lentelės ir HACCP
Spalvų sistema padeda išvengti kryžminio užterštumo:
Žalia – daržovės/vaisiai
Mėlyna – žuvis/moliuskai
Geltona – paukštiena
Raudona – raudona mėsa
Balta – pieno produktai
Ruda – duona/gaminiai
Lentelės iš maistui saugių, drėgmei atsparių medžiagų, lengvai valomos dezinfekantais.
Galąstymas, priežiūra ir laikymas
Laikykite peilius aštrius, kad mažiau reikėtų jėgos ir būtų saugu
Naudokite galąstuvą kasdien, galandų akmenį reguliariai
Plauti rankomis, džiovinti nedelsiant
Laikykite magnetinėje juostoje, dėkle ar medinėje dėžėje
Dezinfekuokite lenteles ir laikykite vertikalioje pozicijoje bei sausoje vietoje
Šefo patarimas
„Peilio kokybė tiesiogiai veikia gaminio kokybę. Trulas ar netinkamas peilis lėtina darbą ir gadina ingredientus. Rekomenduoju investuoti į bent tris esminius peilius ir kokybišką lentelę,“ – dalinasi šefas.
BHS – patikimi įrankiai
Siūlome patikimą įrangą su garantiju ir konsultacijomis. BHS – bran profesionalams.