Virtuvės įrangos ir baldų kokybė lemia gamybos pajėgumus, taip pat daro įtaką maisto skoniui. Todėl pirmiausia reikia suprasti technines įrangos savybes. Jūs turite iš anksto sužinoti, kokia yra restoranų įrangos techniniai parametrai, kokios kainos ir apžvalgos, taip pat susipažinti su specializuotų firmų pasiūlymuais.

Reikalingos įrangos sąrašas gali skirtis nuo restorano meniu. Pavyzdžiui, picerijos restoranui reikalingos aukštos kokybės krosnelės.

Bet galima išskirti pagrindines kategorijas, kurios reikialingos kiekvienai virtuvei :

• Krosnelė ir kita šiluminio apdorojimo įranga

• Šaldytuvai, šaldikliai, šaldomas stalas, vakuuminis pakuotojas, šaldymo įranga turėtų būti parenkama atsižvelgiant į virtuvės išdėstymą ir reikalingą maistą.

• Indų plovimo mašina, skirta automatikos procesams ir indų dezinfekavimui

• Gėrimų įranga: kavos aparatas, sulčiaspaudė

• Elektros įranga: maišytuvas, trintuvas, maisto kombainas

• Virtuvės reikmenys ir kita įranga (peilis, virtuvės lenta ir kt.)

• Tešlos paruošimo įranga

Išlaidos restoranų įrangai gali skirtis. Gali būti naudojami pusgaminiai, kad sumažintu savo išlaidas. Pavyzdžiui, duonos gaminius galima nusipirkti kepyklose, o pyragus - konditerijose.

Dar reikia nusipirkti restorano baldus ir kitus reikmenis, baro skaitiklį, stalus ir kėdes, kasos aparatą ir terminalą, dekoro elementus. Bendras kiekis dar padidės, jei reikės signalizacijos, oro kondicionavimo ir vėdinimo.