Vystymo etape svarbiausia yra paruošti restorano meniu. Meniu turėtų būti sudarytas taip, kad atitiktų restorano idėją, originalumą ir kainą.

Šiandienos meniu reikėtų atsižvelgti į:

• Pateikite savo klientui pasirinkimą. Pageidautina, kad valgiaraštyje būtų patiekalų iš visų produktų grupių ir sezoninių patiekalų.

• Reikia sutelkti dėmesį į vietines vidutines kainas. Didžiąją dalį klientų domina meniu kainos.

• Nepriklausomai nuo kiekio, taip pat turėtų būti išvardytos konkrečios sudedamosios dalys, kurios gali sukelti alergines reakcijas. Rekomenduojama meniu nurodyti produkto kilmės šalį, gaminančios įmonės pavadinimą, naudojamas žaliavas ir gaminimo būdą.

• Laikykitės visų produktų ar jų dalies naudojimo principo, nes tai padės išvengti produktų sugadinimo.

• Reikia atsižvelgti į klientų lūkesčius. Stebėkite užsakymų istoriją, kad žinotumėte, kurie patiekalai yra populiariausi, o kurie ne. Po kurio laiko populiarūs patiekalai gali padidinti kainą. Galite pabandyti pakeisti mažiau populiarų maistą panašiu. Taip pat reikėtų atsiminti, kad kompiuterinę analizę reikia derinti su vaizdine, kad suprastum, kas dažniausiai lieka lėkštėse.