Patogiausios talpyklos maisto laikymui šaldytuve yra plastikiniai maišeliai, emaliuotos ir stačiakampės plastikinės talpyklos. Tokie konteineriai patogiai dedami ant lentynų. Šiose talpyklose galima laikyti skirtingus produktus.

Krepšiai iš plastikinės plėvelės yra patogus indas maisto produktams laikyti šaldytuve. Tokiu atveju turėtų būti naudojami tik specialiai maisto produktams pagaminti maišai. Kitų plastikinių maišelių, pavyzdžiui, tekstilės, naudojimas yra nesaugus, nes jie gali migruoti plastifikatorius ir kitas chemines medžiagas į maisto produktus. Plastikinis maišas nesugeria drėgmės ir yra mažai pralaidus dujoms, todėl gaminys viduje yra kvėpuojantis.Polietilenas ypač tinka mažiems vaisių ir daržovių kiekiams. Tuo pačiu metu daržovės ir vaisiai bręsta, sunaudoja cukrų, praranda drėgmę, išskiria anglies dioksidą, kuris kaupiasi uždarame plastikiniame maišelyje, lėtina medžiagų apykaitą ir apsaugo nuo priešlaikinio maisto gadinimo. Pergamento ar alyvuoto popieriaus pakuotės veikia panašiai, pavyzdžiui, pailgindamos obuolių gyvenimą.Tačiau laikyti gaminius popieriaus pakuotėse šaldytuve nepageidautina dėl dviejų priežasčių: pirma, jie užima daug vietos, juos sunku rasti ir išimti; pašalinti,antra, sutrinka normali oro cirkuliacija kameros viduje ir dėl to pablogėja gaminio gyvenimo sąlygos.Įprastinės formos puodai ir lėkštės netinka maisto laikymui šaldytuve: tokiu atveju kameros tūris sunaudojamas neproduktyviai. Galiausiai yra produktų asortimentas, kuriam tam tikrų rūšių indai yra tiesiog draudžiami. Taigi aliejai ir riebūs maisto produktai negali būti laikomi plastikiniuose induose, nes jie greitai blogėja. Ilgalaikis laikymas aliuminio indelyje suteikia pienui nemalonų skonį. Maisto pakuotė šaldytuve turėtų tuo pat metu apsaugoti produktus nuo išdžiūvimo, nuo kvapų absorbcijos ir prieigos prie deguonies, kurie palaiko biocheminius procesus ir pagreitina produktų senėjimą.Produktų negalima laikyti skardinėje šaldytuve. Prieš pakuojant produktus, indą geriau šiek tiek atvėsinti šaldytuve. Priešingu atveju pakuotės viduje greitai atsiras kondensuotos drėgmės, ypač ant daržovių, ir jie greitai pablogės. Duoną beveik savaitę galima laikyti šaldytuve sandariai uždarytoje dėžutėje: ji neišdžiūtų, o žema temperatūra apsaugotų duoną nuo pelėsio. Iš atostogų likę pyragai, pyragai ir ritiniai puikiai tiks laikyti šaldiklyje. Tačiau šie pasiūlymai netaikomi pyragams su kopūstais, svogūnais, kiaušiniais - užšaldymas pablogina šių įdarų skonį.